Skip to main content

Barcelona, CCCB, 21 de Juny

29.173 NM

2022 - França - 70 min
Direcció: Vincent Bonnemazou, Romain De La Haye-Serafini
Producció: Bonne Pioche Productions
Subtítols: català

Hi ha 3 tipus d'homes a la terra: els vius, els morts i els que es fan a la mar. 29.173 milles nàutiques és la distància recorreguda en fer la volta al món per mar realitzada per un navegant solitari al timó del seu veler durant la regata Vendée Globe. El 8 de novembre del 2020, el navegant francès Thomas Ruyant es va embarcar en aquesta famosa regata amb un innovador dispositiu a bord per capturar increïbles imatges i sons, un sistema imaginat per l'artista i músic francès Molècule. Més enllà de la gesta marítima, aquesta pel·lícula és un viatge íntim i oníric, una immersió sensorial única.

Hay 3 tipos de hombres en la tierra: los vivos, los muertos y los que se hacen a la mar. 29.173 millas náuticas es la distancia recorrida al dar la vuelta al mundo por mar realizada por un navegante solitario al timón de su velero durante la regata Vendée Globe. El 8 de noviembre de 2020, el navegante francés Thomas Ruyant se embarcó en esta famosa regata con un innovador dispositivo a bordo para capturar increíbles imágenes y sonidos, un sistema imaginado por el artista y músico francés Molécule. Más allá de la hazaña marítima, esta película es un viaje íntimo y onírico, una inmersión sensorial única.

21 de Juny.
Sessió 18.00 h. CCCB Barcelona

SESSIÓ ESPECIAL COPA AMÈRICA (Gratuït)

The race of the century

TALK: Xerrada (VC) amb John Bertrand i Dennis Conner, Skippers “Austràlia II” i “Liberty” juntament amb altres convidats.

2022 - Estats Units - 83 min
Direcció: Chapman Way, Maclain Way
Producció:
Subtítols: espanyol

Aquest documental narra la històrica Copa Amèrica del 1983 celebrada a Newport, (Estats Units), on el vaixell australià “Austràlia II” va desafiar l'equip nord-americà defensor amb el vaixell “Liberty” capitanejat per 'Mr. America's Cup' Dennis Conner. La tripulació de l'Austràlia II, liderada pel capità John Bertrand, va utilitzar innovació tecnològica, dedicació i treball en equip per aconseguir una victòria inesperada, trencant la ratxa de victòries més llarga de la història de l'esport, amb els 132 anys de dominació americana a la Copa Amèrica.
Més enllà de l'emocionant competició, el documental explora el context social i polític de l'època, on la victòria de l'Austràlia II va representar un triomf per al país i va marcar un canvi en la història de la vela.

Este documental narra la histórica Copa América de 1983 celebrada en Newport, (Estados Unidos), donde el barco australiano “Australia II” desafió al equipo estadounidense defensor con el barco “Liberty” capitaneado por ‘Mr. America's Cup’ Dennis Conner. La tripulación del “Australia II”, liderada por el capitán John Bertrand, utilizó innovación tecnológica, dedicación y trabajo en equipo para lograr una victoria inesperada, rompiendo la racha de victorias más larga de la historia del deporte, con los 132 años de dominación americana en la Copa América.
Más allá de la emocionante competición, el documental explora el contexto social y político de la época, donde la victoria del “Australia II” representó un triunfo para el país y marcó un cambio en la historia de la vela.

21 de Juny.
Sessió 20.00 h. CCCB Barcelona