Skip to main content

KIRSTEN NEUSCHÄFER

2022 - Sud-àfrica - 30 min
Producció: Ian Henderson / Kirsten Neuschäfer / GGR
Subtítols: Català

TALK: Xerrada amb Kirsten Neuschäfer

Kirsten Neuschäfer és una navegant sud-africana especialitzada en navegació d'altes latituds i navegació oceànica. És la guanyadora de la regata de volta al món en solitari Golden Globe Race 2022, sent la primera dona a guanyar aquesta regata i convertint-se també en la primera dona a guanyar una regata de volta al món pels tres grans caps, i és també el primer regatista sud-africà a guanyar una volta al món.
Kirsten va començar a navegar quan era nena i ha treballat com a navegant professional des del 2006. Va treballar primer fent xàrters, per després especialitzar-se en navegació d'altes latituds, portant a expedicions a llocs com Geòrgia del Sud, les Malvines, la Patagònia i la península antàrtica.
Als 22 anys, Kirsten va emprendre una altra aventura en solitari i va creuar Àfrica amb bicicleta de nord a sud. Va començar el seu viatge a Alemanya i va recórrer amb bicicleta tota Àfrica fins a arribar al seu país natal, Sud-àfrica.

Kirsten Neuschäfer es una navegante sudafricana especializada en navegación de altas latitudes y navegación oceánica. Es la ganadora de la regata de vuelta al mundo en solitario Golden Globe Race 2022, siendo la primera mujer en ganar esta regata y convirtiéndose también en la primera mujer en ganar una regata de vuelta al mundo por los tres grandes cabos, y es también el primer regatista sudafricano en ganar una vuelta al mundo.
Kirsten comenzó a navegar cuando era niña y ha trabajado como navegante profesional desde 2006. Trabajó primero haciendo chárters, para luego especializarse en navegación de altas latitudes, llevando a expediciones a lugares como Georgia del Sur, las Malvinas, la Patagonia y la península antártica.
A los 22 años, Kirsten emprendió otra aventura en solitario y cruzó África en bicicleta de norte a sur. Comenzó su viaje en Alemania y recorrió en bicicleta toda África hasta llegar a su país natal, Sudáfrica.

26 de Juliol.
Sessió 18.00 h. CCCB Barcelona

MAIDEN

2018 - Regne Unit - 93 min
Direcció: Alex Holmes
Producció: New Black Films
Subtítols: Català

TALK: Xerrada amb Tracy Edwards.

Maiden és la inspiradora història de com Tracy Edwards, una jove de 24 anys que treballa com a cuinera en vaixells de lloguer, es va convertir en la capitana del primer equip femení a participar a la Whitbread Round the World Race el 1989. El somni de Tracy es va trobar amb l'oposició de tots: els seus competidors masculins pensaven que una tripulació formada només per dones mai no ho aconseguiria, la premsa masclista nàutica apostava pel seu fracàs, i els possibles patrocinadors la rebutjaven per por que morissin al mar i generessin mala publicitat. Però Tracy es va negar a rendir-se: va rehipotecar casa seva i va comprar un vaixell de segona mà, apostant tot perquè l'equip arribés a la línia de sortida. Amb el suport del seu extraordinari equip, acabarien aconseguint un segon lloc a la general i la victòria en les dues etapes més dures de tot el recorregut. Una lliçó que faria canviar la visió de molts i obriria un nou camí a favor de la igualtat a les regates d'altura.

Maiden es la inspiradora historia de cómo Tracy Edwards, una joven de 24 años que trabaja como cocinera en barcos de alquiler, se convirtió en la capitana del primer equipo femenino en participar en la Whitbread Round the World Race en 1989. El sueño de Tracy se encontró con la oposición de todos: sus competidores masculinos pensaban que una tripulación formada solo por mujeres nunca lo lograría, la prensa machista del yachting apostaba por su fracaso, y los posibles patrocinadores la rechazaban por temor a que murieran en el mar y generaran mala publicidad. Pero Tracy se negó a rendirse: re-hipotecó su casa y compró un barco de segunda mano, apostando todo para que el equipo llegara a la línea de salida. Con el apoyo de su extraordinario equipo, acabarían consiguiendo un segundo puesto en la general y la victoria en las dos etapas más duras de todo el recorrido. Una lección que haría cambiar la visión de muchos y abriría un nuevo camino en pro de la igualdad en las regatas de altura.

26 de Juliol.
Sessió 19.30 h. CCCB Barcelona